21°C

Aktuális ajánlatok [x]


Facebook

Pontszámító kalkulátor segít a felvételizőknek

A www.felvi.hu-n közzétett tájékoztatók szerint a december 15-én indult felvételi eljárás során a pontszámító kalkulátor segítségével - szigorúan tájékoztató jelleggel - bárki kiszámolhatja, hány ponttal vág neki a felvételinek. Nem kell fejben, papíron szorozgatni, összeadni, néhány kattintás után már látható, hány felvételi ponttal tervezhet a diák.

A szakemberek szerint érdemes akkor igénybe venni a szolgáltatást, amikor a jelentkező a szakokat már kinézte magának. A program a számítás végén automatikusan kiadja, hogy az adott szakon miként alakult a ponthatár egy évvel korábban, s így kiderül, hogy a jelentkező vajon bejutott volna-e az adott szakra. Ez érdekes pluszinformáció akkor is, ha a ponthatárok évről évre változnak valamelyest.

Az egyes szakokról a jövő évi felsőoktatási felvételi tájékoztató mellett a Felvételi tájoló 2009. című kiadványból is információhoz juthatnak a diákok.

Az egyetemek, főiskolák egyre nagyobb számban mutatják be oktatási programjukat nyílt napokon leendő hallgatóiknak. Ezekről szintén találhatnak információkat az érdeklődők az OFIK honlapján. A választást megkönnyíthetik a szintén a felvi.hu-n elérhető önismereti kérdéssorok is.

A végső döntésre még van idő, a jövő szeptemberben induló képzésekre 2009. február 16-ig lehet jelentkezni.

Aktuális ajánlatok [x]

Ajánlott lap.hu oldalak: