33°C

Aktuális ajánlatok [x]


Facebook

Munkaviszony lesz az otthoni ápolás

Korózs Lajos egy keddi, más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt közölte, hogy a január 13-ai kormányülésre a szaktárca már egy kidolgozott tervet készít.

Az államtitkárt azt követően kérdezték minderről, hogy Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje bejelentette: azt javasolja a kormánynak, hogy az otthoni ápolást végzők tevékenysége fokozatosan váljon munkaviszonnyá, és európai uniós források bevonásával az érintettek vehessenek részt az ápoláshoz kapcsolódó speciális szakmai képzésen.
Korózs Lajos a sajtótájékoztatón közölte, hogy már konzultált Mesterházy Attilával az ügyben. Emlékeztetett: ápolási díj azoknak jár, akik valamelyik hozzátartozójukat saját otthonukban ápolják, ám ez a tevékenység ma nem számít munkaviszonynak.

A szaktárca szeretné, ha a leendő programra európai forrásokat is fel lehetne használni, és „egy fokozatos bevezetéssel” munkaviszonnyá lehetne alakítani az ápolási díjban részesülők tevékenységét. Nem gondolja, hogy egyik hétről a másikra mind az 53 ezer érintett embernek állásává válik a gondozói munka, ám véleménye szerint majd „akár tízezres nagyságrendben is beszállhatnak ebbe a programba”.

Aktuális ajánlatok [x]

Ajánlott lap.hu oldalak: